27 Mayıs 2015 Çarşamba

Hem İyi, Hem Kötü Haber : Niagara Buz Tuttu...


Toronto seyahatimize çıkmadan 1 hafta önce okuduk gazetelerde, Niagara Şelalesi 50 yıl sonra ilk kez donmuştu (http://www.pressmedya.com/amerika/19829/niagara-selaleleri-buz-tuttu) iyi haber; müthiş bir tecrübe donmuş bir şelale görmek, kötü haber; şelale donmuşsa biz de donacağız demektir…


Gerçekten de çok soğuk ama keyifliydi Toronto. Toronto’dan kiralık araçla yaklaşık 2 saatlik çok rahat bir yolculuğun ardından Niagara Şelalelerine gelince hissettik asıl soğuğu. Ben, berem olduğu halde kafamın üşüdüğünü çok net hissediyordum.


Niagara Şelaleleri, 3 şelaleden oluşuyor iki tane küçük : “American” ve “Bridal Veils Şelaleri” ki hala büyük oranda donuklardı. bir tane de büyük “At Nalı” şelalesi ise daha yeni çözülmüştü.  Gerçekten çok ilginç bir görüntüydü, suyun gücünü ve sabrını bir kez daha hayranlıkla gördük…( Konumuzla alakası yok ama şu özlü sözü de çok severim : Taşı delen suyun gücü değil, sabrıdır...)

( Fotoğraftaki, köprünün sol tarafı Kanada, sağ tarafı ABD )

Niagara ilginç bir şekilde tam ABD - Kanada sınırında yer alıyor ve her iki ülkenin de “Niagara Falls” adlı şehirleri ve gözlem parkları var. Ne şelaleler,  ne de su iki komşu ülke arasında bir sorun yaratmıyor. (Orta Doğu’da olsa her yıl başka bir savaş çıkardı)   


Bu arada şu da ilginçtir ki; şelaleler yaklaşık 10.000 yıl önce Kuzey Kutbundan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülermiş... Coğrafya bilgilerini bir tarafa bırakırsakAnnem böyle durumlar için "ne oldu gördün de boyun mu uzadı" der bazen haklı da çıkar, büyük merakla gittiğin yer fiyaskodur, pazarlama harikasıdır ama Niagara Şelaleleri, boyunu uzatmasa bile ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden biridir. Yazın şelalelerin döküldüğü yerde tekne turu da yapılabiliyor ve civarda da çok güzel etkinlikler, restoranlar, oteller mevcut. Benden söylemesi ... 



Kural : O özlü sözü tekrarlayayım : Taşı delen suyun gücü değil, sabrıdır. Sabırlı ol .

Hiç yorum yok: